StoringenIs er een WhatsApp storing? Een vraag die veel gesteld wordt. Of beter gezegd… Velen klagen continu over een WhatsApp storing terwijl die er in de meeste gevallen niet is.

Hoewel wij onze website zo actueel mogelijk proberen te houden, kunnen wij die vraag ook niet 24 uur, 7 dagen per week beantwoorden. Het kan dus voorkomen dat er sprake is van een urenlange storing, terwijl wij daar (nog) géén melding van maken. Hieronder vind je een overzicht van de (laatste vijf) door ons gemelde storingen, actuele storingen en manieren waarop je eventuele individuele problemen kunt oplossen.

Storingsoverzicht

Is er een storing op dit moment?

1. Bekijk de laatste tweet van WhatsApp Status:2. Bekijk de WhatsApp storingspagina op AlleStoringen.nl:

Onze partner AlleStoringen laat een real-time overzicht zien van informatie waaruit je kunt afleiden of WhatsApp een storing heeft. AlleStoringen combineert zichtbare en onzichtbare meetmethodes om problemen vast te stellen. De methode ziet storingen op het moment dat zij optreden en ziet ook wanneer storingen weer voorbij zijn. Ga naar AlleStoringen.nl >>

 

toosenhenk
Wanneer sprake van een storing?
WhatsApp storingen komen in diverse vormen voor. Zo kan het alleen multimedia betreffen of een storing in het verificatieproces. De meeste grote storingen zijn echter compleet, waarbij de gehele server plat ligt.

Er kan sprake zijn van een serverstoring als bij alle nieuwe verzonden berichten een klokje blijft staan en er geen vinkjes meer verschijnen. Krijg je één vinkje dan is er meestal iets anders aan de hand. Bij de meeste storingen verandert bovendien de status ‘laatst gezien…‘ niet meer: bij geen enkel contactpersoon sinds een bepaald tijdstip. Uiteraard is dan ook niemand meer zichtbaar als ‘online’.

Als dit het geval is, hoeft er echter nog steeds geen sprake van een storing zijn. Voor het goed functioneren van WhatsApp is het noodzakelijk een goede internetverbinding te hebben. Hier ligt vaak het probleem. Een paar dingen die je kunt controleren:

– Controleer of je (sterke) internetverbinding hebt. Probeer eens een andere website te laden of een andere applicatie.
– Herstart je internetverbinding door vliegmodus/internetverbindingen even aan- en uit te schakelen (op deze manier reset je als het ware je internet)
– Start je telefoon opnieuw op
– Probeer verbinding te maken met WhatsApp via Wi-Fi

Als dit allemaal je WhatsApp problemen niet oplost, is de kans al groter dat het een WhatsApp storing betreft. Dit hoeft echter nog steeds niet. Zo is het mogelijk dat een provider met een bepaalde dienst problemen heeft en voor BlackBerry gebruikers kan er een probleem zijn met BlackBerry Enterprise Server (BES) of BlackBerry Internet Service (BIS).

Lijkt er geen sprake te zijn van een storing maar blijf je problemen houden, dan kun je nog proberen om WhatsApp opnieuw te installeren. Zorg er sowieso voor dat je altijd over de nieuwste versie beschikt. Helpt ook dat niet dan vind je wellicht in onze WhatsApp Help nog een antwoord of kun je je probleem aan andere bezoekers voorleggen op het forum. Uiteraard kun je ook gewoon contact opnemen met WhatsApp zelf.

26 Reacties op Storingen

 1. An zegt:

  Ik heb sinds 12:00 uur geen verbinding met WhatsApp, zijn er meer mensen met dat probleem?

 2. Ajm Fransen zegt:

  Watts app lastig te installeren, alles zit verstopt en is voor gewone mensen niet meer te volgen, er wordt geen rekening gehouden met het gegeven dat vooral ouderen dit niet lukt. Maak het klantvriendelijker!!

 3. Jacques zegt:

  Ik heb sinds 21 april 2015 geprobeerd om de versie 2.11.16 te uploaden. Deze update kwam om mijn scherm en voorgaande versies deden het altijd goed. Nu blijft de upload hangen en geeft het systeem aan dat whatsapp messenger op dit moment niet kan worden gedownload????
  Iemand een idee hoe dit nu op te lossen, want het is natuurlijk nu niet meer bruikbaar.
  Op mijn bericht naar de whatsapp organisatie in Amerika wordt niet gereageerd.

 4. Suzan zegt:

  het Whatsapp icoontje is ineens uit mijn telefoon en ik krijg het niet meer terug???

 5. Michelle van den Broek zegt:

  Sibds vandaag krijg ik telkens als ik Whatsapp w openen de melding: WhatsApp is gestopt. De app kan ik niet meer openen. Ik heb whatsapp al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, mijn telefoon uitgeschakeld en opnieuw opgestart , en mijn cashe leeggemaakt. Dit alles helpt niet.

  • gertien zegt:

   Ik heb hetzelfde probleem! Ik wil weten hoe dit op te lossen is 18 juni is het begonnen, ik kan niets meer met de app. Alstublieft kan iemand helpen???? Ik mis belangrijke vragen,gesprekken en ander info.. Help!!

 6. Vera Ramman-Delpeut zegt:

  Al ruim 24 uur alleen de melding WhatsApp is gestopt. Maakt niet uit welke tips en trucs ik volg, ik kan de melding niet opheffen. Zonde van mijn tijd!

 7. Kim zegt:

  Ik kan al 2 uur niet op whatsapp komen… Hij zegt telkens: “whatsapp is gestopt.”. Internet aan- en uitzetten, telefoon opnieuw opstarten: het wil allemaal niet helpen!

 8. Louisa zegt:

  Ik heb ook het probleem “whats app is gestopt”. Word er gek van en hopelijk vind ik snel ergens een oplossing of wordt hier snel.iets aan gedaan.

 9. jamel zegt:

  uw telefoonnumer kan geen gebruik maken van whatsapp??? uit het niks krijg ik deze melding en kan ik me niet meer aanmelden? ik stuur whatsapp berichten maar krijg niks terug echt heel vreemd dit ! uit het niks zo ga je toch niet met je klanten om.

 10. Jeroen zegt:

  Zo vaag uit het niets ineens watsapp is gestopt en idd niets helpt…. Wtf… Kutzooi

 11. Jeroen zegt:

  Zojuist ge-update en alles werkt weer

 12. Sandy zegt:

  Steeds meer Whatsapp contacten hebben geen profielfoto meer,terwijl ik gewoon in hun contactenlijst sta?
  Update heeft geen zin gehad,help

 13. JJ zegt:

  Mijn whatsapp loopt de hele tijd vast. Hij is erg traag. Ik heb hem 3 dagen geleden geupdated. Gister heb ik mijn whatsapp verwijdert en weer opnieuw gedownload maar nog steeds blijft deze klacht.

 14. maartje zegt:

  na update 4 dagen geleden werkt whatsapp niet. Binnengekomen berichten gooit hij meteen weg.Ook valt scherm steeds uit na openen whatsapp

 15. alfred zegt:

  Ik krijg een melding van een verplichte update van Whatsapp, maar heb het gevoel dat het een abonnement is van iets anders. Klopt dit wel?? Ik moet mij 06 nummer ingeven, maar die weet Whatsapp al!!

 16. Sytske zegt:

  help; wat moet ik doen!!! ik heb per ongeluk wel ge-update en nu doet mijn whatsapp het niet meer, ik heb een huawei

 17. Tineke zegt:

  Ik heb sinds twee dagen geen Whatsapp op mijn Sfone is er iets mis ??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *