Over WhatsApp

WhatsApp Messenger is een berichtendienst tussen verschillende mobiele besturingssystemen ter vervanging van SMS. WhatsApp is beschikbaar op iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phones en Nokia Symbian60 en S40 telefoons.

Omdat WhatsApp Messenger gebruikt maakt van dezelfde databundel die wordt gebruikt voor de mobiele internetverbinding kost het niets extra om berichten te sturen aan andere gebruikers.

WhatsApp   Over WhatsApp

WhatsApp lijkt op sms’en maar biedt meer dan alleen het verzenden van tekstberichten. Zo is er de mogelijkheid om snel en gemakkelijk foto’s, filmpjes en audio naar elkaar te versturen. Ook is het mogelijk om een groepschat te organiseren. Bovendien kun je via WhatsApp langere berichten versturen dan via een enkele SMS mogelijk is.

WhatsApp Inc. is in augustus 2009 opgericht door Jan Koum en Brian Acton. Beiden heren hadden hiervoor een carrière van 20 jaar achter de rug bij Yahoo! Inc. Het kantoor van WhatsApp is gevestigd in Mountain View, Californië. Begin 2014 telde het bedrijf slechts 55 medewerkers, waarvan 32 ingenieurs. In 2014 is WhatsApp overgenomen door Facebook.

WhatsApp, afgeleid van de uitdrukking “What’s Up?!”, ontstond uit het idee om een beter alternatief voor SMS te ontwikkelen voor smartphones. Na een moeizame start is WhatsApp inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gedownloade apps ooit.

In januari 2015 telde WhatsApp meer dan 700 miljoen gebruikers en verwerkte het bedrijf zo’n 75 miljard berichten per dag. Ook het uitwisselen van bestanden via WhatsApp is razendpopulair. Samen wisselen gebruikers dagelijks honderden miljoenen foto’s met elkaar uit.

WhatsApp werd in Nederland pas goed bekend vanaf 2010 en groeide vervolgens in rap tempo verder. In maart 2014 had WhatsApp 9,5 miljoen actieve gebruikers in Nederland.