WhatsAppSniffer toont WhatsApp-lek bij Wi-Fi aanAMSTERDAM – WhatsApp berichten die via Wi-Fi (Open, WEP, WPA/WPA2) worden verstuurd kunnen worden onderschept met WhatsAppSniffer. “De applicatie is ontwikkeld om te demonstreren dat de beveiliging van WhatsApp nihil is” aldus de Spaanse ontwikkelaar.

WhatsAppSniffer vangt de gesprekken, foto’s, video’s en co√∂rdinaten op die worden verzonden of ontvangen door een iPhone, Nokia of Android-telefoon op eenzelfde Wi-Fi-netwerk. Berichten via BlackBerry kunnen niet worden gelezen, omdat deze via hun eigen servers worden verstuurd en niet via die van WhatsApp. De app is niet getest met Windows Phones.

WhatsAppSniffer gebruikt Tcpdump dat alle WIFI netwerken leest en filtert hierbij gegevens met herkomst of bestemming van de WhatsApp servers.

WhatsApp laat in een reactie aan Whatsappen.nl weten niet in te gaan op geruchten of speculatie. “We focussen ons erg op de veiligheid van onze gebruikers en onderzoeken de zaak” aldus WhatsApp.

Update 17-08-2012: WhatsApp versleutelt berichten op alle platformen waardoor bovenstaande lek is verholpen.

Gerelateerde artikelen