Blijf up-to-date en download gratis de nieuwste versie van WhatsApp Messenger voor jouw smartphone! WhatsApp Downloaden >>

WhatsApp Nieuws

 • Waarde WhatsApp ruim 28 miljard, CEO verkoopt
 • Opa en oma willen aan de WhatsApp
 • WhatsApp steeds vaker ingezet bij televisie
 • Google Now WhatsApp in het Nederlands
 • Jongeren verslaafd aan WhatsApp en social media
 • Versieren met WhatsApp doe je zo!
 • Onderzoek: Eén op de drie feliciteert via WhatsApp

 • Meer nieuws

  Wat is WhatsApp?  WhatsApp WhatsApp Messenger is een berichtendienst tussen verschillende mobiele besturingssystemen ter vervanging van SMS. De app is beschikbaar voor iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phones en Nokia Symbian60 en S40 telefoons.

  WhatsApp lijkt op sms’en maar biedt meer dan alleen het verzenden van tekstberichten. Zo is er de mogelijkheid om snel en gemakkelijk foto’s, filmpjes en audio naar elkaar te versturen. Ook is het mogelijk om een gespreksgroep te starten en gratis te bellen.

  Om te kunnen whatsappen is een mobiele internetverbinding of wifi nodig. Naast de gebruikelijke kosten van de internetverbinding (databundel) kost het niets extra om berichten te sturen aan andere gebruikers.

  Sinds 2009

  WhatsApp Inc. is in augustus 2009 opgericht door Jan Koum en Brian Acton. Beiden heren hadden hiervoor een carrière van 20 jaar achter de rug bij Yahoo! Inc. Het kantoor van is gevestigd in Mountain View, Californië. Begin 2014 telde het bedrijf slechts 55 medewerkers, waarvan 32 ingenieurs. In 2014 is WhatsApp overgenomen door Facebook.

  De merknaam is afgeleid van de uitdrukking “What’s Up?!”. Oorspronkelijk was het idee om een beter alternatief voor SMS te ontwikkelen voor smartphones. Na een moeizame start is WhatsApp inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gedownloade apps ooit.

  Populariteit

  In september 2015 had WhatsApp meer dan 900 miljoen actieve gebruikers en verwerkte het bedrijf zo’n 85 miljard berichten per dag. Ook het uitwisselen van bestanden via de chatapp is razendpopulair. Samen wisselen gebruikers dagelijks honderden miljoenen foto’s met elkaar uit.

  WhatsApp werd in Nederland pas goed bekend vanaf 2010 en groeide vervolgens in rap tempo verder. Inmiddels zijn er zo’n 9,5 miljoen actieve gebruikers in Nederland.